Szennyezett víz elvezetése

A fagyidőszak vége felé a tavaszt várva, fokozatosan kezdjük intézni a kertek és nyaralók ügyeit. A szezonra való felkészüléskor érdemes ellenőrizni azokat az eszközöket, amelyek biztosítják az alagsor és a garázs biztonságát. A hirtelen hőmérséklet-emelkedés a tavasz első hónapjaiban azt eredményezheti, hogy víz jelenik meg az épület legalacsonyabb fekvésű részein. Ilyen esetekben víztelenítő szivattyúkat kell alkalmazni. Termékeink széles választéka lehetővé teszi az igényeinek megfelelő eszköz kiválasztását.

Alkalmazás

Először is, a szivattyút a szükségleteinkhez kell igazítani. Az esővíz kiszivattyúzásához nincs szükség nagy átmenő keresztmetszetű berendezésekre, mivel a szivattyúzott közeg nagyobb szilárd anyagokat nem tartalmaz. Ezért a megfelelő kényelem érdekében egy beépített úszókapcsolóval ellátott szivattyút érdemes választani, amely az alacsony homok- és üledéktartalommal képes megbirkózni.

Telepítés

A telepítési körülményeknek lesz a legnagyobb hatása a használt eszköz típusára. A legkisebb Wilo-Drain TM / TMW szivattyúknak 30 cm x 30 cm x 30 cm gödörre vagy süllyesztésre van szükségük. Ezen feltételek teljesülése esetén a szivattyú teljesen elárasztható vízzel, és ezzel egyidejűleg garantáljuk a minimális visszatartást a kapcsolási ciklusok csökkentése érdekében.

Ha lehetőségünk van a szivattyút 30 cm-nél mélyebbre süllyeszteni, akkor érdemes egy kész tartályt használni egy szivattyúval és egy bemeneti ráccsal. Ilyen rendszer a Wilo-Drainlift BOX, amely biztosítja a tömítettséget, mivel a tartály falai PEHD-ből készülnek. Ez a kis szivattyúállomás lehetővé teszi a víz elvezetését a garázsból és az alagsorból, és egyben lefolyórendszerként is működik.

Szivattyú

A Wilo Drain TM szivattyúk alapváltozatának állítható kábelhosszúságú úszókapcsolója van. Ez a sorozat két kiegészítő szivattyúval bővült – W (Wilo Drain TMW verzió) és – R (Wilo Drain TMR verzió).

Kivitelek:

  • Drain TMW Twister funkcióval – a twister funkció gondoskodik a szivattyú szívási tartományában a folyamatos örvénykeltésről, így a lebegőanyagok lesüllyedése és letapadása megakadályozható. Ezáltal tiszta marad a szivattyúzsomp, és csökken a szagképződés
  • Drain TMR alacsony leszívással – A speciális szívókosár lehetővé teszi a közeg leszívását 2 mm-es maradék vízszintig.

 

Alapértelmezés szerint a szivattyúk DN32 ürítőcsatlakozással rendelkeznek, és szállítómagasságuk akár 10 m is lehet. Az ilyen városi egységek kapacitása 133 – 233 liter / perc. Így az esős évszakban könnyen kielégítik az olvadék és az esővíz elvezetését.