Szennyvízátemelő állomás a házban

Távoli területeken vagy magas talajvízszint esetén különösen rugalmas és biztonságos megoldásra van szükség. Ekkor szennyvízszivattyút használhatunk az épületben. A csatlakozások számától függően lehetőség van egy vagy két szivattyús berendezés használatára, amely az épület legalacsonyabb pontján található, például az alagsorban.

Az úgynevezett szennyvízátemelő telepek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy fürdőszobát, konyhát vagy mosogatógépet üzemeltessenek az épület szinte bármely pontján, akár az alagsor, garázs szintjén, vagy a tetőtéren anélkül, hogy a mennyezeten födémbontásra lenne szükség a csatornakialkítás miatt.

Az ilyen típusú rendszerek egy automatikus kis méretű szivattyúval rendelkeznek, amely vágómechanizmussal van ellátva. Emellett a rendszer tartalmaz visszacsapó szelepet, aktívszén-szűrőt, rugalmas csatlakozót és WC-vel való csatlakoztatási lehetőséget, valamint – a típustól függően – két vagy három további vízelvezető kimenetet.

Tehát ez egy kompakt szivattyúállomás, amelyet közvetlenül a WC mögé lehet felszerelni, fürdőszobai alkalmazásoknál a falba/födémbe építve elrejtjük a berendezést. A szellőztetés beépített aktívszén-szűrőn keresztül történik, amely lehetővé teszi, hogy az átemelő-telepet a ház szellőztető rendszerébe csatlakoztassunk.

Ha a készülék a jótállási időszak alatt meghibásodik,

nem kell kiürítenie, kivennie és javításra elküldeni. A készülék bármilyen javítására vagy cseréjére otthonában kerül sor, külön költség nélkül. A hivatalos Wilo szerviz alkalmazottja a hibabejelentést követő 48 órán belül megjelenik és elvégzi a szükséges javítást illetve beüzemelést/cserét.

Ha a készülék eltömődött vagy eltört

a vásárlástól számított 2 éven belül, évente egyszer a Wilo szerviz ingyenesen megtisztítja és javítja a készüléket az ügyfél otthonában. Jelentés a munkalapon keresztül.

Ha az ügyfél felülvizsgálatot és karbantartást igényel

a vásárlástól számított 2 éven belül, évente egyszer a Wilo szolgáltatás ingyenesen elvégzi a szükséges tevékenységeket otthonában. Jelentés a munkalapon keresztül.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy ezek kicsi, korlátozott felhasználású készülékek, így a kényelem és a munka folytonossága érdekében kerülni kell a WC-be nem illő anyagok bedobását, mert ezek befolyásolhatják az eszköz megfelelő működését, emellett a berendezés eltömődéséhez, tönkremeneteléhez vezethetnek. Néhány anyag, mely a készülék eltömődését okozhatja:

  • papírtörlő (nem oldódik olyan könnyen, mint a WC papír),
  • baba törlőkendők,
  • tamponok és egészségügyi betétek,
  • óvszer,
  • érmék, fém borotvapengék,
  • nagy mennyiségű haj (a mosdóban, fürdőkádban és zuhanyzóban célszerű szűrőket felszerelni a haj és egyéb rostos anyagok szűrésére).

 

További telepítési javaslatokat a beépítési és üzemeltetési utasítás tartalmaz, mely a következő linken letölthető: