Ajánlott megoldások- Wilo-Star Z Nova

A keringtető szivattyú a melegvíz cirkulációs rendszerben különleges szereppel bír. Garantálja a kényelmet és a higiéniát a használati melegvízellátásban, folyamatosan biztosítva annak néhány másodperc alatti rendelkezésre állását!

Ez azonban nem csak kényelem kérdése – a víz keringése a létesítményben nem engedi a torlódások kialakulását a vezetékekben kevésbé használt bemeneti pontokhoz vezetve (amelyek a víz ízét és illatát befolyásoló baktériumok kialakulását idézhetik elő, melyek gyakran veszélyesek az emberek számára). A vízkeringés a fűtőkészülék, például egy kondenzációs vagy gázkazán, és a vízfelvétel pontja(i) között zajlik. A keringető szivattyú (és természetesen a hőforrás) működése lehetővé teszi a felhasználók számára az állandó hőmérsékletű vízhez való hozzáférést a lehető legrövidebb időn belül a csap megnyitása után (miközben kiküszöböli a veszteségeket, ezáltal minimalizálva az energiafelhasználást). Az alacsony üzemi nyomás általában nem haladja meg az 1,0 MPa-t, az eszköznek meg kell birkóznia emellett a rendszer ellenállásának leküzdésével.

A legtöbb ivóvíz-szivattyú 2–65 ° C-os közeggel működik. Ne feledje, hogy ha a létesítményben a vízhőmérséklet meghaladja ezt az értéket (vagy a gyártó által megadott értéket), eszközz károsodás érheti.

Kicsi keringető rendszerekhez egy családi házban a Wilo-Star-Z NOVA szivattyú ideális megoldás a legmagasabb higiéniai színvonal és a korrózióvédelem érdekében. Mindezt a szivattyú rozsdamentes acél járókereke teszi lehetővé. A legjobb minőségű anyagok használata meghosszabbítja a szivattyú élettartamát. Az összes műanyag alkatrész, amely érintkezésbe kerül a szivattyúzott közeggel, megfelel a KTW ajánlásoknak az ivóvíz-létesítményekben történő felhasználásra vonatkozóan. A kettős csapágyazásnak köszönhetően a Wilo-Star-Z NOVA szivattyú rendkívül csendes.

A Wilo-Star Z NOVA szivattyúkról és más Wilo cirkulációs szivattyúkról itt olvashat bővebben.