Védelem a Legionella baktériumok ellen

Az “ivóvízellátás” szabványosítására vonatkozó EU irányelv értelmében nemcsak a helyi vízellátó és szennyvízkezelő társaság felelős a vízminőségért, hanem a házak vízberendezéseinek tulajdonosai is kötelesek ellenőrizni az egyes csapok vízminőségét. Ez különösen vonatkozik a szennyeződés és a bakteriális szennyeződés elleni védelemre. A legionella baktériumok veszélyesek az emberi életre. Előfordulásukat a meleg, álló víz okozza.

30-45 ° C-on ezek a baktériumok gyorsan szaporodnak. A szakszerűtlen módon tervezett és gyártott vízellátó rendszerek táptalajt jelentenek a baktériumok számára, amelyek vízpermettel lépnek be a tüdőbe, például zuhanyozáskor, és súlyos betegségekhez vezetnek. A fűtőberendezés rendeltetésszerű használata garantálja a megfelelő hőmérséklet fenntartását, ezáltal tisztaságot és védelmet az égésekkel szemben.

A megfelelő szivattyú megválasztásával biztosítható a legionella baktérium elleni biztos védelem, a megfelelő áramlási sebesség beállítása és a termikus fertőtlenítés révén.