Tudta, hogy évente akár több tízezer forintot is megtakaríthat, ha régi szivattyúját kicseréli egy energiatakarékos szivattyúra?

A fűtési szezonban egy standard régi típusú szivattyú, amely gyakran túl nagy a létesítmény igényeihez képest, akár 600 kWh-t is elfogyaszt, ami több, mint egy mosógép vagy TV.
Ezt gyakran nem vesszük észre, és nem a kazánházban keresünk megtakarítást! Érdemes azonban odafigyelni, és a típustábláról leolvasni a központi fűtéshez használt szivattyú teljesítményét.

A szükségtelen energiafogyasztás egyszerűen pénzkidobás, emellett pedig nem utolsó sorban felesleges szennyezés.
Sokan már fontosnak tartják az energiatakarékos hűtőszekrények és mosógépek vásárlását. Az energiatakarékos izzó ma piaci szabvány. A törvény szerint az energiatakarékos szivattyúk szintén standardok.
Ezenkívül ügyeljen arra, hogy ne telepítsen melegvíz-szivattyúkat központi fűtési rendszerekre. A különösen olcsó készülékek sokkal több energiát fogyasztanak, mert ideiglenes munkára vannak adaptálva, és nem folyamatos működésre, mint például a központi fűtés szivattyúi.

Az új generációs energiatakarékos szivattyú, a Wilo-Stratos PICO vagy a Wilo-Yonos PICO csak 76 kWh-t fogyaszt évente, ami évi 16400 Ft-ot jelent!
A számla egész évben ugyanakkora, és a különbség lehetővé teszi a Wilo szivattyú megvásárlását, amelyet megfelelően telepítve és karbantartva évekig megbízhatóan működik.
Mindössze 10 év alatt a megtakarítások lenyűgözőek.

Kattintson ide a vásárláshoz!